Апеляційна палата скасувала рішення слідчого судді та обрала колишній голові наглядової ради «ВіЕйБі Банку» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

№ 991/2605/20
Новини

28 листопада 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила розгляд апеляційної скарги сторони обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 15 квітня 2020 року про відмову в обранні запобіжного заходу колишній посадовій особі «ВіЕйБі Банку», яка підозрюється у можливому заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу прокурора в повному обсязі. Апеляційна палата постановила нову ухвалу, якою підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після затримання і не пізніш як через сорок вісім годин з часу доставки підозрюваної до місця кримінального провадження розглянути за її участі питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід у встановленому законом порядку.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадаємо, раніше Апеляційна палата ВАКС змінила запобіжний захід на тримання під вартою іншому експосадовцю «ВіЕйБі банку».

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту