Апеляційна палата скасувала рішення слідчого судді та обрала експосадовцю «ВіЕйБі банку» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

№ 991/2608/20

10 листопада 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила розгляд апеляційних скарг на ухвалу слідчого судді ВАКС від 24 червня 2020 року про відмову в обранні запобіжного заходу колишньому посадовцю «ВіЕйБі Банку», який підозрюється у можливому заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу захисника, а скарги обвинувачення – задовольнила в повному обсязі. Апеляційна палата постановила нову ухвалу, якою підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після затримання і не пізніш як через сорок вісім годин з часу доставки підозрюваного до місця кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід у встановленому законом порядку.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту