Суддя-спікер Апеляційної палати Андрій Никифоров взяв участь у White-Collar Crime Forum

Події

31 травня 2023 року суддя-спікер Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Андрій Никифоров взяв участь у White-Collar Crime Forum.

Суддя-спікер виступив у сесії “Відповідальність топ-менеджменту та власників бізнесу” з доповіддю “Зловживання владою чи службовим становищем через призму рішень ВАКС”. Андрій Никифоров зупинився на практиці ВАКС, яка вже підтверджена Верховним Судом, щодо розгляду кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 та ст 364 Кримінального кодексу України. “На сьогодні можна говорити про 7 вироків ВАКС за зазначеними статтями, які підтверджені Верховним Судом: 3 – за ст. 364 КК України, та 4 – у справах, щодо злочинів за ст. 191 КК України”, – зазначив доповідач. Також суддя-спікер звернув увагу учасників заходу про право суду на перекваліфікацію злочина в сторону пом’якшення.

У Форумі, організатором якого виступило видавництво «Юридична практика», також взяли участь судді Верховного Суду, представники Офісу Генерального прокурора, Бюро економічної безпеки України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора, Національного антикорупційного бюро України та юридичної спільноти.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту