Голова ВАКС Віра Михайленко та суддя-спікер Апеляційної палати Андрій Никифоров взяли участь у ХІІ Судовому форумі

Події

16 листопада 2023 року Голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко та суддя-спікер Апеляційної палати ВАКС Андрій Никифоров взяли участь в ХІІ Судовому форумі «Судова влада: як вийти із кризи?», що відбувся сьогодні у Києві.

Суддя-спікер Апеляційної палати Андрій Никифоров виступив спікером дискусійної підпанелі «Санкційні справи». Суддя зупинився на практиці Апеляційної палати при розгляді апеляційних скарг у справах щодо застосування санкції, передбаченої п. 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції». У своєму виступі Андрій Никифоров зазначив, що в апеляційній інстанції було оскаржено 9 з 30 рішень ВАКС щодо застосування санкції. «Розгляд кожної з таких апеляційних скарг — це велика відповідальність за ухвалені рішення щодо конфіскації активів осіб, що підтримають агресію росії в Україні, на користь держави, адже постанови Апеляційної палати є кінцевими та не підлягають касаційному оскарженню».

Віра Михайленко, Голова ВАКС, долучилася до дискусії «HARDtalk. Відповідальність правників, як складова судової реформи». У своєму виступі вона, зокрема, зазначила, що «КПК України 2012 року – це дійсно революція у національному кримінальному провадженні. Але є одна проблема: він розрахований на добросовісне використання. Добросовісність – це більше ніж формальне дотримання закону, тут задіяні етичні питання і аспекти репутації», – підсумувала Віра Михайленко.

У форумі, організованому Асоціацією правників України, також взяли участь: судді Верховного Суду та місцевих суддів, народні депутати України, представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства юстиції України, Фонду державного майна України, Міністерства оборони України, Офісу Генерального Прокурора, провідні юристи та науковці.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту