Судді ВАКС та Апеляційної палати виступили тренерами у програмі підготовки та підвищення рівня кваліфікації помічників суддів та секретарів судового засідання ВАКС від Національної школи суддів України

Події

20-24 лютого 2023 року помічники суддів та секретарі судового засідання Вищого антикорупційного суду пройшли щорічну підготовку з підвищення рівня кваліфікації. Спеціальна програма саме для працівників ВАКС вперше була розроблена цього року Національною школою суддів України.

В межах навчання помічники суддів та секретарі судового засідання підвищили кваліфікацію не тільки в межах кримінального права і процесу, а й практики Європейського суду з прав людини, написання судових рішень тощо.

Тренерами виступили судді ВАКС та Апеляційної палати. Питання, що стосуються призначення покарання у кримінальних справах,  висвітлила суддя-спікер Апеляційної палати ВАКС Інна Калугіна. Суддя Апеляційної палати ВАКС Даниїла Чорненька зупинилася на питанні дотримання вимог Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України.

Суддя ВАКС Олексій Кравчук виступив з двома доповідями. Суддя розповів учасникам навчання про вимоги суддівської етики, що стосуються працівників апарату ВАКС. Також Олексій Кравчук зупинився на актуальній темі в межах кримінального судочинства – «Прямий і перехресний допит у кримінальній справі: загальні підходи та розширення застосування ВКЗ в умовах воєнного стану».

Тренерами також  виступили судді як Верховного Суду, так і місцевих та апеляційних судів, провідні науковці та експерти.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту