Суддя Апеляційної палати ВАКС Андрій Никифоров взяв участь у практикумі Надзвичайної кредитної програми з відновлення України

Події

Суддя-спікер Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Андрій Никифоров 29-30 серпня 2023 року взяв участь у практикумі для кінцевих бенефіціарів Надзвичайної кредитної програми з відновлення України (НКПВУ) «Реалізація інфраструктурних проєктів: попередження ризиків корупції та забезпечення прозорості», який відбувся у м. Івано-Франківськ.

Спікер зупинився на актуальних питаннях розгляду Апеляційної палати ВАКС корупційних кримінальних правопорушень, зокрема у сфері інфраструктурних проєктів. Андрій Никифоров на прикладі конкретних справ висвітлив питання, які досліджує суд під час розгляду даної категорії кримінальних проваджень та навів найбільш поширені підстави для перегляду вироків ВАКС у суді апеляційної інстанції.

Також суддя-спікер надав практичні рекомендації щодо оцінки та уникнення ризиків під час реалізації проєкт за кошти державного та місцевих бюджетів, а також щодо належної організації представництва інтересів замовників інфраструктурних проєктів під час кримінального провадження.

 Метою практикуму було підвищення спроможності кінцевих бенефіціарів НКПВУ належним чином ідентифікувати, оцінювати, попереджати та пом’якшувати ризики корупції, шахрайства та інші пов’язані ризики, а також навчитися належним чином використовувати кращі антикорупційні практики в рамках ризик-орієнтованого підходу. 

У практикумі взяли участь КБ із 6 областей України: Волинської, Львівської, Закарпатської, Хмельницької, Чернівецької, Тернопільської.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту