Апеляційна палата змінила запобіжний захід експосадовцю «Укрінмаш» на особисту поруку народного депутата України Мустафи Джемілєва

№ 991/2894/22
Новини

14 вересня 2022 року колегія суду Апеляційної палати ВАКС розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного — одного з колишніх посадовців ДП ДГЗІФ «Укрінмаш», на ухвалу слідчого судді ВАКС від 11 серпня 2022 року. Даною ухвалою було частково задоволено клопотання детектива НАБУ, та обрано щодо вказаної особи запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

У ході судового розгляду до суду з заявою про бажання взяти підозрюваного на поруки звернувся народний депутат України ІХ скликання Мустафа Джемілєв.

За результатами апеляційного розгляду, виходячи зі встановлених обставин провадження та особи поручителя, колегією суддів Апеляційної палати ВАКС було прийнято рішення про часткове задоволення апеляційної скарги захисника, та застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді поруки.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

___

Експосадовець ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» підозрюється в ймовірній участі в закінченому замаху на заволодіння 488 тис. доларів США, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та сприянні вчиненню складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України)

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту