Апеляційна палата ухвалила новий вирок ексдиректору харківського КП «Комплекс із вивезення побутових відходів»

№ 991/7639/21
Новини

11 серпня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила розгляд апеляційної скарги сторони обвинувачення на вирок ВАКС від 21 вересня 2022 року, яким визнано невинуватим та виправдано колишнього директора харківського КП «Комплекс із вивезення побутових відходів» у зв’язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення.

Колишній керівник комунального підприємства обвинувачувався в зловживанні службовим становищем шляхом внесення змін до характеристик предмета закупівлі напередодні укладання договору з переможцем тендеру, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів, що завдало понад 907 тис. грн  шкоди для КП «Комплекс із вивезення побутових відходів» (ч. 2 ст. 364 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення, визнавши особу винуватою у скоєнні кримінального правопорушення, та призначила покарання у виді 3 роки 6 місяців з позбавленням права обіймати посади на підприємствах, установах і організаціях державної чи комунальної форми власності, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на строк на 2 роки, зі штрафом 17 тис. грн.

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту