Апеляційна палата направила на новий розгляд у ВАКС клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу щодо адвоката з Дніпра

№ 991/7529/23
Новини

20 вересня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 30 серпня 2023 року. Ухвалою, що оскаржувалася, закрито провадження за клопотанням прокурора про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою щодо адвоката з Дніпра, який підозрюється у пособництві в притягненні завідомо невинуватої особи до кримінальної відповідальності, поєднаному зі штучним створенням доказів обвинувачення, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також у шахрайському заволодінні коштами цієї особи  (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення та направила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу щодо підозрюваного на новий розгляд слідчим суддею, у зв’язку з тим, що останній помилково прийняв рішення про закриття провадження за клопотанням прокурора.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту