Апеляційна палата  змінила запобіжний захід колишньому гендиректору ДП «СЕТАМ» з застави на тримання під вартою

№ 991/738/23
Новини

21 лютого 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення та захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 9 лютого 2023 року про застосування до колишнього генерального директора ДП «СЕТАМ» запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 13,42 млн грн із покладанням додаткових обов’язків.

Колишній посадовець підозрюється у можливому забезпеченні проведення електронних торгів на майданчику «СЕТАМ» з метою реалізації речових доказів за заниженими цінами та створення необхідних умов для перемоги заздалегідь визначених юросіб, що призвело до розтрати понад 485 млн грн держкоштів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони захисту та частково задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення. Апеляційна палата ВАКС застосувала запобіжний захід до підозрюваного у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13,42 млн грн з покладанням додаткових обов’язків.  

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту