Апеляційна палата задовольнила клопотання народного депутата IX скликання про закриття кримінального провадження у справі про декларування недостовірної інформації у зв’язку з закінченням строків давності*

№ 991/6699/22
Новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 21 липня 2023 року розглянула  клопотання народного  депутата України IX скликання про звільнення його від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, та закриття кримінального провадження з підстав спливу строків давності. Клопотання розглядалося в межах апеляційної скарги сторони обвинувачення на вирок ВАКС від 16 березня 2023 року, яким народного депутата визнано невинуватим у декларуванні недостовірної інформації (ч. 1 ст. 366-2 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів задовольнила клопотання нардепа та звільнила його на підставі п. 1 ч. 1 ст. 49 КК України від кримінальної відповідальності, у зв’язку із закінченням строків давності, і закрила кримінальне провадження на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України – у зв’язку зі звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідальності.*

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.
____
*Відповідно до норм КПК України, звільнення особи від кримінальної відповідальності є обов’язком суду у разі настання обставин, передбачених ч. 1 ст. 49 КК України, та за наявності згоди підозрюваного, обвинуваченого, засудженого на таке звільнення з підстав спливу строків давності.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту