Апеляційна палата залишила без змін вирок обвинуваченим у справі про розтрату майна ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат»

№ 991/6543/20
Новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 30 травня 2023 року розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на вирок Вищого антикорупційного суду від 2 листопада 2022 року, яким колишньому керівнику ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (далі – ДП «СхідГЗК») призначено покарання у виді 9  років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з реалізацією адміністративно-господарських або адміністративно-розпорядчих функцій строком на 3 роки, з конфіскацією всього майна, яке є його власністю, а колишньому керівнику ТОВ ТД «Еко-Сервіс» –  у вигляді 8 років позбавлення волі, з конфіскацією всього майна, яке є його власністю, до того ж  було застосовано спеціальну конфіскацію до грошових коштів в сумі понад 20 млн грн., одержаних ТОВ ТД «Еко-Сервіс» від ДП «СхідГЗК».

Колишній директор ДП «СхідГЗК» (ч. 5 ст. 191 КК України) та екскерівник ТОВ ТД «Еко-Сервіс» (ч. 5. ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України) обвинувачувалися у розтраті понад 25 млн грн державних коштів шляхом підписання з порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» додаткових угод до основного договору закупівлі про збільшення вартості одиниці сірки, і одночасно зменшенням її обсягу постачання держпідприємству, чим було завдано шкоду ДП «СхідГЗК» на вказану суму.

За результатами розгляду колегія суддів Апеляційної палати ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок ВАКС – без змін.

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту