Апеляційна палата залишила в силі запобіжний захід колишньому заступнику голови правління АТ «Укргазбанк»

№ 991/6119/22
Новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 10 січня 2023 року розглянула апеляційні скарги на ухвалу слідчого судді ВАКС від 14 грудня 2022 року про тримання під вартою колишнього заступника голови правління АТ «Укргазбанк».

Експосадовець АТ «Укргазбанк» підозрюється у причетності до заволодіння 206 млн грн державного банку в період 2014-2019 років (ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191; ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційні скарги захисників без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін.

Після затримання і не пізніш як через сорок вісім годин з часу доставки підозрюваного до місця кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід у встановленому законом порядку.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадаємо, раніше Апеляційна палата змінила запобіжний захід експосадовцю АТ «Укргазбанк» на тримання під вартою з альтернативою внесення понад 40 млн грн,  та залишила в силі запобіжний захід керівнику одного з департаментів банку.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту