Апеляційна палата застосувала запобіжний захід до слідчого ДБР у вигляді 1,207 млн грн застави

№ 991/5605/22
Новини

25 січня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 28 листопада 2022 року про відмову у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу до старшого слідчого територіального управління ДБР в м. Миколаєві (з дислокацією в м. Одеса).

Правоохоронець підозрюється у можливому зловживанні службовим становищем шляхом безпідставного вилучення у фізособи, а згодом незаконному поверненні їй 716 тис. доларів, в межах справи про порушення митних правил, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді неможливості конфіскації за рішенням суду, яке набрало законної сили, грошових коштів у сумі 716 тис. доларів, що за офіційним курсом на момент скоєння адміністративного правопорушення становило понад 20,9 млн грн (ч. 2 ст. 364 КК України).

За результатами розгляду колегія суду частково задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,207 млн грн з покладанням ряду процесуальних обов’язків 

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту