Апеляційна палата обрала запобіжний захід власнику нерухомості у вигляді тримання під вартою в справі про завдання понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді Київської області

№ 991/5487/22
Новини

14 грудня 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді ВАКС від 21 листопада 2022 року, якою відмовлено в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою власника нерухомості в Київській області.

Особа підозрюється в ймовірній співучасті щодо зловживання на понад 8,7 млн грн. Збитки були завданні одній із територіальних громад Київської області шляхом завищеної оцінки ринкової вартості нерухомості, придбаної для будівництва адміністративно-торговельного комплексу (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення та обрала запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою.

Після затримання і не пізніш як через сорок вісім годин із часу доставки підозрюваного до місця кримінального провадження необхідно розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід у встановленому законом порядку.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту