Апеляційна палата направила матеріали та клопотання про обрання запобіжного заходу експосадовиці ПАТ «Центренерго» слідчому судді ВАКС для продовження розгляду

№ 991/5135/23
Новини

31 липня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 26 червня 2023 року, якою слідчий суддя з власної ініціативи надав дозвіл на затримання ексдиректора департаменту «Центренерго» з метою її приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, вирішення якого детектив просив здійснювати без її участі згідно з ч. 6 ст. 193 КПК України.

Особа підозрюється у зловживанні службовим становищем за попередньою змовою з групою осіб шляхом укладання заднім числом додаткових угод, які виключали певні положення з основних договорів постачання електроенергії приватному підприємству, чим за версією обвинувачення було заподіяно понад 176,82 млн грн матеріальних збитків інтересам держпідприємства (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення та направила слідчому судді ВАКС матеріали за клопотанням детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваної для продовження розгляду клопотання.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту