Апеляційна палата змінила запобіжний захід ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з домашнього арешту на тримання під вартою

№ 991/508/23
Новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 17 лютого 2023 року розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення і захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 24 січня 2023 року про застосування до колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.

Експосадовець підозрюється в одержанні 400 тис. доларів неправомірної вигоди від організованої групи за забезпечення підписання прямих договорів щодо придбання обладнання та матеріалів для держпідприємства за завищеними цінами ( ч. 4 ст. 368 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу сторони захисту без задоволення та задовольнила апеляційну скаргу прокурора. Апеляційна палата застосувала запобіжний захід до підозрюваного у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 50 236 000 грн з покладанням додаткових обов’язків. 

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту