Апеляційна палата задовольнила клопотання депутата Полтавської облради про звільнення від кримінальної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, у зв’язку з закінченням строків давності*

№ 991/500/23
Новини

18 липня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула клопотання захисника депутата Полтавської обласної ради про звільнення його від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, та закриття кримінального провадження. Клопотання було подано в межах розгляду апеляційної скарги сторони захисту на вирок Вищого антикорупційного суду від 24 березня 2023 року.

За результатами розгляду колегія суддів задовольнила клопотання захисника депутата Полтавської облради. Апеляційна палата ВАКС звільнила обвинуваченого на підставі п. 1 ч. 1 ст. 49 КК України від кримінальної відповідальності, у зв’язку із закінченням строків давності, і закрила кримінальне провадження на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України – у зв’язку зі звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідальності.*

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.
____
*Відповідно до норм КПК України, звільнення особи від кримінальної відповідальності є обов’язком суду у разі настання обставин, передбачених ч. 1 ст. 49 КК України, та за наявності згоди підозрюваного, обвинуваченого, засудженого на таке звільнення з підстав спливу строків давності.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту