Апеляційна палата задовольнила клопотання народного депутата про звільнення її  від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України*

№ 991/4851/22
Новини

12 червня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула клопотання народного депутата України ІХ скликання про звільнення її від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, та закриття кримінального провадження.

За результатами розгляду колегія суддів задовольнила клопотання народного депутата України. Апеляційна палата ВАКС звільнила обвинувачену на підставі п. 1 ч. 1 ст. 49 КК України  від кримінальної відповідальності, у зв’язку із закінченням строків давності, і  закрила кримінальне провадження на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України – у зв’язку із звільненням обвинуваченої від кримінальної відповідальності.*

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

____

*Відповідно до норм КПК України, звільнення особи від кримінальної відповідальності є обов’язком суду у разі настання обставин, передбачених ч. 1 ст. 49 КК України, та за наявності згоди підозрюваного,  обвинуваченого, засудженого на таке звільнення з підстав спливу строків давності.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту