Апеляційна палата залишила без змін заставу 4,2 млн грн керівнику одного з департаментів «Центренерго»

№ 991/3931/22
Новини

5 жовтня 2022 року Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційну скаргу захисника керівника одного з департаментів ПАТ «Центренерго» на ухвалу слідчого судді ВАКС від 22 вересня 2022 року про застосування понад 4,2 млн грн застави.

Окрім застави на підозрюваного покладалися наступні обов`язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детективів НАБУ, прокурорів САП слідчого судді, суду;
  • не відлучатися за межі Київської області (крім міста Києва) без дозволу детективів НАБУ, прокурорів САП та суду;
  • повідомляти детектива НАБУ, прокурора САП про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними з приводу обставин, викладених у повідомленні про підозру;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України всі свої паспорти для виїзду за кордон та всі інші документи, що дають право на виїзд з України;
  • носити електронний засіб контролю.

За результатами розгляду колегія суду залишила без змін запобіжний захід, встановивши строк дії обов’язків, покладених на підозрюваного, до 19 листопада 2022 року. В іншому, ухвала слідчого судді залишена без змін.

______

Керівник департаменту ПАТ  «Центренерго»  підозрюється в ймовірній змові з метою одержання неправомірної вигоди на суму понад 8,25 млн грн для іншої юридичної особи шляхом зловживання службовим становищем та підроблення офіційних документів в межах виконання договору про поставку газу (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, що раніше Апеляційна палата залишила без змін заставу ще одному підозрюваному у цьому кримінальному провадженні.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту