Апеляційна палата змінила розмір грошових коштів ексдепутата, на які було накладено арешт

№ 991/2780/22
Новини

Апеляційна палата ВАКС 21 вересня 2022 року розглянула апеляційну скаргу захисника народного депутата України III—VIII скликань на ухвалу слідчого судді ВАКС від 22 серпня 2022 року про накладання арешту на грошові кошти. Розгляд стосувався зняття арешту з коштів на суму 1,57 млн доларів США та 1,3 млн грн, вилучених детективами НАБУ 29.07.2022 року під час обшуку приміщення, яким, ймовірно, користується підозрюваний.

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу захисника екснардепа, змінивши ухвалу слідчого судді в частині розміру грошових коштів, що підлягають арешту. Таким чином, арешт накладено на половину суму — 785 тис. доларів США та 650 тис. грн, оскільки колегія суду дійшла висновку про спільну сумісну власність подружжя колишнього депутата на вилучені кошти.

Ухвала прийнята колегією суддів з окремою думкою судді Сергія Боднара

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

_____

Народному депутату України ІІІ-VIII скликань повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі та відмиванні коштів (ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 209 КК України).

Нагадаємо, раніше Апеляційна палата збільшила заставу ексдепутату до 24,7 млн грн

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту