Апеляційна палата змінила розмір застави директору приватного підприємства в межах справи про ймовірне заволодіння 28,5 млн грн держпідприємства

№ 991/2722/23
Новини

24 квітня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 29 березня 2023 року про застосування до директора приватного підприємства запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 10 млн грн застави з покладанням додаткових обов’язків.

Керівник юридичної особи підозрюється у попередній змові зі службовими особами сільськогосподарського державного підприємства з метою заволодіння коштами цього держпідприємства шляхом укладання договорів контрактації сільськогосподарської продукції за заниженими цінами на загальну суму понад 28,5 млн грн (ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів Апеляційної палати ВАКС частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту, встановивши новий розмір застави – 5 млн грн, як альтернативи запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту