Апеляційна палата змінила вирок обвинуваченому у справі про одержання начальником одного з управлінь секретаріату Кабміну неправомірної вигоди

№ 991/2685/21
Новини

27 жовтня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на вирок ВАКС від 31 січня 2023 року, яким фінансовому директору субпідрядної організації призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Особа обвинувачувалася в пособництві в одержанні начальником одного з управлінь секретаріату Кабінету міністрів України 2 млн грн неправомірної вигоди, яка вимагалася за підписання документів за наслідками проведення ремонтно-реставраційних робіт урядового приміщення (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, виключивши з вироку висновок про наявність у діях обвинуваченого кваліфікуючої ознаки за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України – вимагання неправомірної вигоди. В іншій частині вирок ВАКС від 31.01.2023 залишено без змін.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту