Апеляційна палата постановила нове рішення у справі про застосування санкції до російського бізнесмена і міжнародної компанії

№ 991/265/23
Новини

16 червня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Гуардон Україна», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський Кар’єр кварцитів», ТОВ «Запоріжалюмінторг», ТОВ «Сервісний центр «Металург», ПрАТ «Хустський кар’єр», ПрАТ «Жежелівський кар’єр» та компанії «Самста Лімітед» (Samsta Limited) на рішення ВАКС від 16 лютого 2023 року про часткове задоволення позову Міністерства юстиції України до російського бізнесмена та Міжнародної компанії ПАТ «Об’єднана компанія «РУСАЛ» щодо конфіскації їх активів на підставі п. 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції».

За результатами розгляду колегія суддів залишила в силі рішення ВАКС про застосування санкції та конфіскацію 100% корпоративних прав ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Гуардон Україна», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський Кар’єр кварцитів», ТОВ «Запоріжалюмінторг», ТОВ «Сервісний центр «Металург». В свою чергу, за відсутністю достатніх доказів щодо можливості підсанкційною особою розпоряджатися корпоративними правами ПрАТ «Хустський кар’єр» та ПрАТ «Жежелівський кар’єр» – у цій частині було відмовлено у позовних вимогах Міністерству юстиції України.

Рішення постановлено з окремою думкою судді Павлишина О.Ф.

Постанова набрала законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту