Апеляційна палата збільшила розмір застави народному депутату України ІХ скликання

№ 991/2231/23
Новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 2 травня 2023 року розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення та захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 13 квітня 2023 року про обрання народному депутату України ІХ скликання запобіжного заходу у виді понад 6 млн грн застави з покладанням додаткових обов’язків.

Народний депутат підозрюється в організації та керівництві підготовкою вчинення за попередньою змовою групою осіб незакінченого замаху на зловживання службовим становищем службовими особами Управління справами Апарату Верховної Ради України та ДП «Державний будівельний комбінат», направленого на фактичну передачу в користування приватного підприємства належної державі земельної ділянки, яка перебуває в постійному користуванні ДП «Державний будівельний комбінат» (ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України), для її забудови.

За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони захисту та частково задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення, збільшивши розмір застави до 26,84 млн грн.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту