Апеляційна палата залишила в силі вирок ексзаступнику начальника одного з управлінь Міноборони та ухвалила виплату винагороди викривачу у цій справі

№ 991/2197/22
Новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 09 листопада 2023 року розглянула апеляційні скарги викривача та сторони захисту на вирок ВАКС від 24 березня 2023 року, яким колишньому заступнику начальника одного з управлінь Міністерства оборони України призначено покарання у виді позбавлення волі на строк  4,5 роки та відмовлено у виплаті винагороди викривачу.

Особа обвинувачувалася в пропозиції надати 24 млн грн неправомірної вигоди посадовій особі (викривачу) за позитивний аудиторський висновок на користь приватної компанії, що дозволило б останній отримати повну оплату контракту у понад 400 млн грн щодо облаштування спец об’єкта та претендувати на майбутні договори з Міноборони (ч. 3 ст. 369 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту та задовольнила апеляційну скаргу викривача. Вирок ВАКС від 24 березня 2023 року змінено в частині виплати викривачу винагороди коштом Державного бюджету України за процедурою безспірного списання 1,68 млн грн. У решті вирок ВАКС залишено без змін.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту