Апеляційна палата змінила вирок ексначальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мінюсту

№ 991/1627/21
Новини

21 квітня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила розгляд апеляційної скарги сторони захисту на вирок ВАКС від 14 жовтня 2022 року про призначення покарання ексначальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на строк 3 роки, та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Колишній начальник вказаного управління обвинувачувався у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань з метою уникнення останніми перевірок дотримання режиму відбування покарань ув’язненими та заходів контролю їх господарської діяльності (ч. 3 ст. 368 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, виключивши з вироку ВАКС висновок про наявність у діях обвинуваченого кваліфікуючої ознаки ч. 3 ст. 368 КК України – вимагання неправомірної вигоди. Апеляційна палата ВАКС змінила призначене ексначальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України основне покарання на 5 років позбавлення волі.

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту