Апеляційна палата залишила в силі обвинувальний вирок екссудді Сєвєродонецького міського суду Луганської області

№ 760/11359/16-к
Новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 28 березня 2023 року розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на вирок ВАКС від 08 листопада 2022 року, яким колишньому судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Колишній суддя обвинувачувався в одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди за винесення рішення про відмову в задоволенні подання про визначення строку фактично невідбутої особою частини покарання за вироком та надання дозволу органам внутрішніх справ на його етапування до СІЗО, а також ухвалення рішення про скасування арешту, накладеного на автомобіль тієї ж особи (ч. 3 ст. 368 КК України). Крім того, екссуддя обвинувачувався у підробленні договору купівлі-продажу автомобіля з метою подальшого його використання як підстави для винесення судового рішення про скасування арешту з цього транспортного засобу (ч. 3 ст. 358 КК України) та зберіганні бойових припасів  без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, виключивши з вироку посилання на вимагання як кваліфікуючу ознаку одержання обвинуваченим неправомірної вигоди. В решті вирок Вищого антикорупційного суду від 08 листопада 2022 року залишено без змін.

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту