Апеляційна палата частково скасувала виправдувальний вирок колишньому директору ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат»

№ 757/55923/16-к
Новини

23 грудня 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на вирок Заводського районного суду міста Запоріжжя від 29 травня 2019 року, яким було виправдано колишнього директора ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» у вчинені розтрати державних коштів через договори поруки, договори про надання позики та договір застави майнових прав і угоди про погашення (визнання) боргу (ч.5 ст. 191 КК України).
За результатами розгляду судом апеляційної інстанції частково задоволено апеляційну скаргу сторони обвинувачення. Колишнього директора ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» визнано винуватим у зловживанні своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та призначено йому покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на 3 роки і штрафом 17 тис. грн, в решті вирок суду першої інстанції залишено без змін.
Вирок Апеляційної палати набрав законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржений до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту