Апеляційна палата залишила без змін обвинувальний вирок харківським експосадовцям у справі про зловживання на майже 20 млн грн

№ 641/6379/18
Новини

27 лютого 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила розгляд апеляційних скарг захисників обвинувачених на вирок ВАКС від 6 серпня 2021 року про позбавлення волі ексзаступника начальника фінуправління АК «Харківобленерго» строком на 5 років із позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки і 17 тис. грн штрафу та колишнього першого заступника гендиректора КП «Харківводоканал» — 4 роки з позбавленням права обіймати певні посади строком на 2 роки і 17 тис. грн штрафу.

Колишні посадові особи обвинувачуються в зловживанні службовим становищем, шляхом укладання договорів про переведення 19,63 млн грн боргу КП «Харківводоканал» за електроенергію перед АК «Харківобленерго» на рахунки третьої юрособи без подальшої передачі держпідприємству (ч. 2 ст. 364 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони захисту і клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу обвинуваченим, а вирок ВАКС – без змін.

Рішення постановлено з окремою думкою судді Миколи Глотова у частині щодо незадоволення клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу обвинуваченим.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту