Апеляційна палата направила на новий розгляд у ВАКС кримінальне провадження у справі про замах на заволодіння 3,5 млн грн ДП «Червоний землероб»

№ 405/9164/18
Новини

24 травня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення і захисту на вирок ВАКС від 27 вересня 2022 року, яким колишньому керівнику ДП «Червоний землероб» призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років, з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з організаційно-розпорядчими і адміністративно-господарськими функціями на підприємствах, у статутних капіталах яких наявна частка державної або комунальної власності, строком на 3 роки і конфіскацією 1/2 майна.

Особу обвинувачують у замаху на заволодіння 3,5 млн грн ДП «Червоний землероб» шляхом укладання фіктивних договорів на надання юридичних послуг та актів виконаних робіт (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони обвинувачення і захисту, призначивши новий розгляд кримінального провадження у ВАКС.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту