Апеляційна палата залишила без змін покарання у виді позбавлення волі обвинуваченим у справі про присвоєння та розтрату коштів Нацпроекту «Повітряний експрес»

№ 369/3820/17
Новини

20 жовтня 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила розгляд апеляційних скарг обвинувачуваного та захисників на вирок ВАКС від 19 травня 2022 року.

Посадова особа Нацпроекту «Повітряний експрес» обвинувачувалася у розтраті державних коштів шляхом безпідставного завищення ціни договорів купівлі-продажу земельних ділянок на суму понад 46 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК України).

Крім того, ця ж посадова особа за співучасті з керівником ТОВ «ФК «Сапфір Фінанс» заволоділи майже 82 млн грн Нацпроекту «Повітряний експрес»  під виглядом укладення договору на умовах депозиту (ч. 5 ст. 191 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги, а призначене покарання обвинуваченим – в силі:

  • В.о. директору Нацпроекту «Повітряний експрес»  – позбавлення волі на строк 11 років з позбавленням права обіймати посади на підприємствах, установах і організаціях незалежно від форми власності, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.
  • Директору ТОВ «ФК «Сапфір Фінанс» – позбавлення волі на строк 10 років шість місяців з позбавленням права обіймати посади на підприємствах, установах і організаціях незалежно від форми власності, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Вирок ВАКС змінено у частині виключення даних про особу, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Також колегія суддів Апеляційної палати постановила окрему ухвалу щодо ведення діловодства у ВАКС.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту