«Становлення антикорупційної юстиції в Україні» – колектив ВАКС та АП ВАКС презентував монографію

Події

Учора, 9 жовтня, у приміщенні ВАКС відбулась презентація монографії «Становлення антикорупційної юстиції в Україні», яка присвячена 5 річниці роботи інституції.

Її авторами стали судді Апеляційної палати ВАКС – Микола Глотов, Дмитро Михайленко, Ігор Панаід, судді першої інстанції – Олексій Кравчук, Сергій Мойсак, Інна Білоус, Андрій Біцюк, Тетяна Криклива, Віталій Крикливий, Євген Крук, Віра Михайленко, Катерина Сікора, Олена Танасевич, Тимур Хамзін, а також керівник апарату ВАКС Богдан Крикливенко.

Видання в електронному форматі можна завантажити за посиланням: https://bit.ly/3U2FOj1

Презентуючи спільну роботу, суддя Олексій Кравчук зазначив, що монографія розпочинається з історії створення ВАКС, надалі йдеться про виклики, з якими стикався суд, розпочинаючи роботу, і далі, з початком ковіду і повномасштабного вторгнення, про розвиток законодавства, що регулює повноваження і організацію роботи суду.

У свою чергу суддя АП ВАКС Дмитро Михайленко подякував колегам, які долучились до написання монографії та висловив сподівання, що висновки, які містяться у праці можуть стати цінним підґрунтям для подальших наукових досліджень.

У заході також взяли участь Голова ВАКС Віра Михайленко та Голова Апеляційної палати ВАКС Олександр Семенников.

Рецензентами наукової праці виступили – Оксана Капліна – д.ю.н., професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, Заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри кримінального процесу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Ірина Гловюк – д.ю.н., професор, Заслужений юрист України, професор Львівського державного університету внутрішніх справ та Євген Петров – д.ю.н., професор, суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду. Вони відзначили, що монографія – доказ того, що Вищий антикорупційний суд виправдав мету та цілі його створення: він функціонує і здійснює правосуддя на гідному рівні.

На захід також завітали студенти, науковці, судді Верховного Суду, судді та працівники апарату ВАКС, адвокати, представники НАБУ та експерти у галузі кримінальної юстиції.

Висловлюємо подяку Програмі підтримки ОБСЄ для України за сприяння у підготовці та виданні монографії, а також партнерам JustGroup за допомогу в організації заходу.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту