«Крок за кроком нам вдається формувати правові позиції у сфері застосування санкцій» – Олександр Семенников Голова АП ВАКС

Олександр Семенников

У п’ятницю, 27 вересня, у Києві відбувся семінар: «Націоналізація, санкції та міжнародний арбітраж: наслідки російської агресії в Україні». Захід зібрав професійну спільноту, серед якої – судді українських судів різних інстанцій, представники адвокатського середовища, а також експерти з України, США та Великої Британії.

Звертаючись до учасників заходу з вітальним словом, Олександр Семенников наголосив на важливості проведення спільних для державних інституцій заходів, присвячених обговоренню актуальних правових питань в Україні.

«Вищий антикорупційний суд та Апеляційна палата відіграють ключову роль у забезпеченні законності та справедливості під час розгляду справ, пов’язаних із застосуванням санкцій. Якщо говорити коротко мовою цифр, в апеляційному порядку переглядається кожне третє рішення ВАКС вказаної категорії справ. За результатами апеляційного перегляду 6 рішень першої інстанції залишено без змін, 7 рішень – скасовано, і постановлено нові рішення, за якими в дохід держави стягнуто кошти, об’єкти рухомого та нерухомого майна, а також частки в статутних капіталах. Розгляд кожної з таких апеляційних скарг потребує комплексного підходу та глибокого аналізу, оскільки постанови Апеляційної палати є остаточними та не підлягають касаційному перегляду» – зазначає Голова Апеляційної палати ВАКС.

Резюмуючи свій виступ спікер наголосив: «Крок за кроком нам вдається формувати відповідні правові позиції у сфері застосування санкцій, забезпечуючи справедливий судовий процес, який сприятиме зміцненню довіри суспільства, особливо в умовах війни. Це також сприятиме зміцненню демократії та утвердженню європейських цінностей у нашій країні».

Захід організований за ініціативи Вищого антикорупційного суду, Касаційного цивільного суду у складі Верховного суду за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Організаторами заходу виступили Верховний Суд, а також юридичні фірми Asters та A&O Shearman.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту