Аналіз застосування п.10 ч.1 ст.284 КПК України в об’єднаних кримінальних провадженнях: правові підходи Апеляційної палати ВАКС

Ірина Іванова

Стаття Ірини Іванової, помічниці судді Апеляційної палати ВАКС, детально описує практику застосування п.10 ч.1 ст.284 КПК України, який регламентує закриття кримінальних проваджень у разі завершення строку досудового розслідування.

Увагу приділено кримінальним провадженням , в межах яких об’єднанні епізоди розпочаті до і з 16 березня 2018 року, та в такому провадженні строк досудового розслідування продовжував прокурор.

Звернуто увагу, що у цій категорії справ Апеляційна палата ВАКС з’ясовувала (звертала увагу) на такі аспекти: 1. Час внесення до ЄРДР відомостей про подію злочину. 2. З’ясування підстав наступного внесення даних до ЄРДР. 3. Встановлення мотивів слідчого судді при відмові в продовженні строку досудового розслідування у випадку наступного продовження строку досудового розслідування прокурором. 4. Здійснення фактичного судового контролю за продовженням строків досудового розслідування в межах вирішення локальних питань кримінального провадження. Аналіз зосереджується на змістовному підході Апеляційної палати ВАКС при перевірці наявності підстав для закриття кримінального провадження у наведеній категорії справ.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту