Від створення до сьогодення: про підсумки, здобутки та плани ВАКС

ід створення до сьогодення: про підсумки, здобутки та плани ВАКС

Відкриваючи першу сесію конференції 5 років ВАКС: від ідеї до спроможності заступниця керівника Офіс Президента України від імені Президента України Володимира Зеленського висловила вдячність голові ВАКС Вірі Михайленко та Голові АП ВАКС Олександру Семенникову, суддям та працівникам апарату суду за високий професіоналізм в роботі. «Бажаю, щоб і надалі Вищий антикорупційний суд залишався незалежним, справедливим судом, який керується виключно Законом, а також дотриманням високих стандартів, виносить справедливі, незалежні та законні вироки», – підсумувала Ірина Мудра.

Голова Верховний Суд Кравченко окремо зупинився на ролі ВАКС у системі правосуддя. Він зазначив, що після створення НАБУ та САП логічним і правильним було рішення щодо створення Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАКС. «Ми маємо чим пишатися, ми справляємось із поточними викликами і показуємо гарні результати. Без сумніву, Вищий антикорупційний суд має авторитет і повагу, демонструє гідний приклад для інших судів і продовжує ефективно розвиватися», – зауважив Голова ВС.

Посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен поділився своїм баченням інтеграції України в цілому та ВАКС зокрема.

Закриваючи першу сесію, виконавчий директор Transparency International Ukraine Андрій Боровик презентував присутнім портал «ВАКС вирішив», який увібрав в собі всі вироки та короткий опис найбільш резонансних справ.

Подія організована за підтримки Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI) — провідної антикорупційної програми підтримки в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту