Апеляційна палата відмовила в направленні кримінального провадження у справі щодо корупції на Одеській митниці до іншого суду

№ 991/2892/22
Новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 13 лютого 2023 року розглянула подання ВАКС про направлення кримінального провадження щодо обвинувачених у справі про корупцію на Одеській митниці до іншого суду. 

Одеський бізнесмен, його два партнери, колишній керівник Одеської митниці, колишній директор департаменту адміністрування митних платежів ДФС та  митний брокер обвинувачуються в створенні та участі в  злочинній організації, яка ймовірно  ввозила до України товари за заниженою митною вартістю (ч. 1 ст. 255; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212; ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України).

Колегія суддів дійшла висновку, що кримінальне провадження підсудно ВАКС, а, отже, залишило подання ВАКС без задоволення.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

__________

Нагадуємо, що відповідно ч.3 ст.34 КПК України питання про направлення кримінального провадження з Вищого антикорупційного суду до іншого суду вирішується колегією у складі п’яти суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду за поданням складу суду, визначеного для розгляду кримінального провадження, або за клопотанням сторін не пізніше п’яти днів з дня внесення такого подання чи клопотання, про що постановляється вмотивована ухвала.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту