Голова Апеляційної палати взяла участь у роботі круглого столу, присвяченому роботі ВАКС

Новини

2 грудня 2021 року в Києві відбувся круглий стіл з особливостей кримінального процесу при розгляді справ Вищим антикорупційним судом,  який організовано в рамках реалізації спільного проєкту Вищого антикорупційного суду та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні «Підтримка розвитку інституційної спроможності Вищого антикорупційного суду».

Участь у роботі круглого столу взяли Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич, Голова Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Даниїла Чорненька та судді Верховного Суду, які виступили в якості спікерів.

Учасники заходу обговорили питання, які виникають на етапі досудового розслідування та на етапі судового розгляду. Зокрема, судді зосередилися на строках досудового розслідування.

Учасники круглого столу звернули увагу на висновок, який міститься в постанові колегії суддів Третьої судової палати ККС від 17 лютого 2021 року у справі № 344/6630/17 щодо закінчення досудового розслідування. Зокрема, Верховний Суд констатував, що закон пов’язує закінчення досудового розслідування з ухваленням процесуального рішення – постанови про закриття кримінального провадження, або вчиненням комплексу процесуальних дій, пов’язаних з направленням до суду обвинувального акту чи відповідного клопотання. У § 1 гл. 24 КПК України розкриваються відповідні форми закінчення досудового розслідування.

Також предметом для обговорення учасниками заходу стали висновки постанови Першої судової палати ККС ВС від 28 вересня 2021 року у справі № 758/12538/20 та  висновки постанови Третьої судової палати ККС від 15 вересня 2021 року у справі № 711/3111/19.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту