Рішення Апеляційної палати у справі ексголови правління ПАТ «Херсонська ТЕЦ» Верховний Суд залишив без змін

№ 766/16775/17
Новини

Ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду  від 15.03.2021 у справі № 766/16775/17 залишено без змін вирок Вищого антикорупційного суду від 07.07.2020, яким колишнього голову правління ПАТ «Херсонська ТЕЦ» визнано винуватим у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого  ч.2 ст. 364 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років із позбавленням права обіймати певні посади на 3 роки та зі штрафом в розмірі 17 000 гривень.

Як було встановлено під час судового розгляду, голова правління ПАТ «Херсонська ТЕЦ», зловживаючи своїм службовим становищем, за відсутності рішення правління ПАТ, всупереч встановленому порядку, забезпечив під виглядом безпроцентної поворотної позики незаконне перерахування грошових коштів іншій юридичній особі – ТОВ «Квадро-Фінанс», внаслідок чого ПАТ «Херсонська ТЕЦ»  була спричинена шкода в розмірі 8 785 000 грн.

13.12.2021 колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду розглянула касаційні скарги захисників обвинуваченого на вирок Вищого антикорупційного суду та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. За результатами розгляду колегія суддів залишила касаційні скарги без задоволення, а рішення суду першої та апеляційної інстанції – без змін.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає. З повним текстом постанови можна буде ознайомитися за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Page/3.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту